sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pihapongaus

Tänään voit vielä osallistua  pihasi lintujen laskentaan.
Napsauttamalla kuvaa, pääset katsomaan ohjeita, miten se tapahtuu.
Kuvasin muutama päivä sitten lintulautaa ikkunan takaa. Oikeassa alanurkassa  on yksi talitintti ja sen yläpuolella on pikkuvarpunen. Muut taitavat olla tavallisia varpusia.
Lintulaudan alla käy fasaanit. Tämä on jo tottunut, mutta nuori kukkoopoika sai aina jalat allensa, kun yritin tulla kameran kanssa ikkunalle.

Vilkkaita varpusia on vaikea saada pysymään paikallaan edes kuvauksen aikaa.
Lintulaudan takana on orapihlaja-aita, mikä antaa hyvän suojan piiloutua kaikenlaisilta  häiritsijöiltä, kuten vaanivalta haukalta tai ohi porhaltavalta, pörisevältä autolta.
                      
          Hauskaa Sunnuntaita!

6 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Hei Helena ,pitkästä aikaa ♥
Juups, tuo pihabongaus on kiva juttu, koetin itsekin eilen ja tänäänkin tiirustella pihan tipuja.
Sinulla on mukavia tipuja jo näkynytkin.
Hyvää sydäntalvea.

Sude kirjoitti...

Voi kun sulla on soma lintulauta. Meillä ei mitään voi laittaa varpusille, kun harakkalauma heti varastaa kaiken. Vaan tarviihan nekin reppanat ruokaa.
Eipä taida tänään juuri lintuja näkyä (paitsi harakoita), kun on niin julmetun kova pakkanen.

sirkkis kirjoitti...

Sinulla on paljon noita tirpuusia kun on puita niin lintuset uskaltautuu tulemaan. Meillä täällä on kymmeniä varpusia ja vain jokunen sinitiainen ja talitintti.Laitoimme tuon linnusyöttölän ajoissa vaan liikenne on aika liki ja myös kulkijoita jonkinverran, arkoja ovat .

Pia kirjoitti...

Pihabongaus kuulostaa kivalta, harmi vain kun tuo lintutuntemus ei ole kohdallaan. Sen verran tiedän, että meidän laudalla käy talitinttejä ja kuusitiaisia. Viime vuonna kävi käpytikka ja punatulkkuja, mutta nyt ei noita kaunokaisia ole näkynyt. Oravia on.

ellu kirjoitti...

Itsekin kuulin radiosta tuosta lintubongauksesta.
Varpusia ja tiaisia pyrähtelee runsaasti päivän aikana. Pakkanen pitää huolen, että linnut nauttivat ruokintapaikan antimista.

vekki kirjoitti...

Onpa sinulla nätti lintulauta tai lintumökki! Bongaus on kivaa puuhaa. Joka kevät laitamme vihkoon tulijat ja päivämäärät.