tiistai 1. marraskuuta 2011

Marraskuu

Taivas on pilvessä ja maa märkää, se on  marraskuu. Jos kuitenkin sattuu aurinko paistamaan, niin ollaan iloisia, sillä yksi aurinkoinen päivä näihin aikoihin tietää yhdeksää poutapäivää kesällä!  Näin tietää kertoa Kustaa Vilunan  "Vuotuinen ajantieto".
Hämmästyksekseni löysin tänään keväällä istuttamani kärhön  vielä kukkimassa.
 Talvi taitaa yllättää........Tähän aikaan pitäisi olla jo talvilepoon varautumassa, jos aikoo selvitä kevääseen.
Aivan vierestä löysin tämän.
Vuodesta toiseen syreenipuskan juurelta puskee esiin myöhään syksyllä yksi ainoa kukka, kun pensaiden lehdet ovat pudonneet. Sitkeä sissi, tämä kyllä pärjää.....
                    

5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Ihan hassu alkutalvi, kun sinulla kukkii kukat ja minulla tekee mansikka marjoja vielä. Eivät vaan punastu enää kunnolla, vaan jäävät puolikypsiksi.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin poropeukalo poimin eilen kukkapenkin viimeiset orvokit maljakkoon.

ellu kirjoitti...

Tällä suunnalla ei siis hellepäivistä ensi kesänä nautita. Päivät pääksätysten paksussa pilvessä. No, onneksi ei vettä sada.
Ei enää ulkokukat piristystä päivään jaa, mutta sisälle tuotu Atsalea on kukkinut jo kohta 4kk, sekä penkin reunalla ruukussa ollut Narsissi ja Sinililja yrittavä uutterasti kukintojaan kehitellä varaston viileydessä.
Jouluna saattaa siis mulla kukkia Pääsiäinen. =))
Mukavaa loppuviikkoa!

KristiinaS kirjoitti...

Mulla kans jostain eksynyt pieni yksinäinen orvokki jaksaa kukkia pihalaattojen välissä, vieläkin. Sissien rotua sun ja mun orvokit;)

Pitsisukka kirjoitti...

Olet kyllä aivan mestari valokuvaamaan noita kukkia, taas niin upeat kuvat!