torstai 17. marraskuuta 2011

Joulu?

Sanomalehti on tänään pullollaan joulua.......Talvi vielä odotuttaa.....
Tiistaina 15.11. oli tämän syksyn ensimmäinen päivä, jolloin lämpömittari pysyi pakkasen puolella koko päivän. Pihamaakin oli kohmeessa ja aamulla ohuen kuurakerroksen peitossa.
Joulupukin pussin pohjalle on valmistunut yhdet tavis-sukat, kokoa 43, lankana 7 veikkaa ja pyörönä 3,5 varresta aloitetut ja molemmat sukat yhtäaikaa pyöröllä.
 Raitalanka on kesäisen vihreää, samaa sävyä  kuin  kukkivassa maahumalassa  kuvasin kesäkuussa.
Tänään on neuletapaaminen Torikeskuksen Herkkukontti -kahviossa Seinäjoella klo 16 alkaen.
               Tule tule viettämään muutama hetki  kutimen kanssa tai ilman käsityöhrrastajien parissa!

8 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Hei, tämä liittyy ennemminkin noihin karkkipaperi pussukoiden ompeluun. Lueskelin vanhemmasta postauksestasi, missä olit tehnyt karkkipaperi pussukoita.
Kirjoitit, että teit alussa virheitä ja ompelukoneesi ei tykännyt..
Apua, ostin juuri koneen ja nyt neuroottisena kyslen, että pilaanko koneeni, jos ompelen noita? tai mitä tarkoitit? Minulla ei ole (vielä anakaan) mitään teflon jalkaa, mitä jotkut suosivat, mutta usea lienee ommellut onnistuneeesti esim. paperin läpi.

Osaatko neuvoa?

sirkkis kirjoitti...

Joulu tulee ja pussinpohjalle paketteja pitäisi saada aikaan ;)

Heleena kirjoitti...

KahviKanelille vastauksena kyselyysi.
En käynyt "karkkipapereista pussukoita" -kurssia vaan tein lähes kuulopuheiden perusteella ja blogeissa näkemieni kuvien ja kirjoitusten mukaan. Vaikeudet johtuivat yksinomaan tiedon puutteesta ja kone (yli 20v) ei tehnyt kunnollista tikkiä, kun paininjalka ei luistanut ja yritin liian tiheällä tikillä.Tajusin sitten käyttää muovin mukana tullutta silkkipaperia ja ompelu onnistui paremmin. Liukas muovi hasteellinen ommeltava. Mun koneeni kyllä kestää, mutten tiedä näistä tämän päivän hienoista koneista.

vekki kirjoitti...

Eipä talvesta juurikaan ole meilläkään tietoa. Oikeastaan onkin kivempi näin, kun ei ole aamulla tiet jäässä ja lunta metrikaupalla.

Sipi kirjoitti...

Hyvät, hienot perussukat :)
Saa nähdä tuleeko meille ollenkaan talvea, aina vaan näkyy ennusteissa lämpöasteita!

Matleena kirjoitti...

Täällä oli aamulla jo hiukan lunta, mutta nyt se on jo sulanut pois. Joten eipä ole kovin jouluinen tunnelma vaikka läheisessä ostoskeskuksessa olikin tänä iltana joulunavajaiset. Tosin hoitivat sen homman ilman minua. ;DD

ellu kirjoitti...

Hyvä se on joulusäkin pohjalle jotakin pitämistä valmistaa.
Täällä oli alkuviikosta lunta, mutta vesisade sulatti pois. Sitten tuli pieni pakkanen liukkaineen. Nyt on pakkasta n.-7astetta ja tuulee kylmästi.
Mukavaa viikonvaihdetta!

-maria- kirjoitti...

Perusvillasukkia tarvitaan aina! Kivat sukat olet tikutellut.