maanantai 4. heinäkuuta 2011

Surutyönä

kudoin huivin mustasta Merino Oro langasta.
Varmaan pari vuotta sitten suunnittelin kutovani mustan pitsihuivin ja olen ostanut monetkin langat siihen tarkoitukseen, mutta en löytänyt sellaista langan ja mallin yhteensopivuutta. Runsaan vuoden aikana olen jo kolmasti todennut, että huiville olisi ollut käyttöä. Tämän langan ostin Tampereen Käsityömessuilta marraskuussa ja olin valinnut jo huiviin ohjeeksi Lankakomeron Päivin  22 lehteä -huivin. Ohuesta langasta johtuen tein välikerrosta useampia niin, että sain yhteensä 30 lehteä huiviin.
Jokaisen silmukan kutoessani kertasin muistoja kodistamme, lapsuudestamme ja elämän varrelta, iloja ja suruja.  Huivikaan ei syntynyt helpolla, vaan välillä tuli virheitä ja lykkyjä putoili, oli pärvöötettävä monta kerrosta. Huivi valmistui kiireettä ja oli  harteillani  Veljeni siunaustilaisuudessa lohduttavana turvana.
    Huivi on HHV 17, kooltaan 60 x 170cm, painoa 46 g, bambupyöröllä nro 3,5.

Puutarhassa kukkii noin puolitoistametrisiksi venähtäneet ukonkellot, oikeammin  makaavat melkein maassa perjantaina illansuussa raivonneen ukkosmyräkän jäljiltä kärsineinä.  Myräkkä kesti noin 2 tuntia, jatkuvaa salamointia, jyrinää ja vettä, vettä tuli omaan sadevesimittariin sinä aikana 38 milliä. Parhaiten se näkyy nurmikolle unohtuneissa kottikärryissä, joissa vesi on mennyt laitojen yli ja kärryissä ollut tyhjä muovisankokin on melkein täynnä.

                  Kiitos kaikille osanotoista ja ajatuksista!

11 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Neulominen on kyllä hyvää puuhaa tuollaissa elämänvaiheissa. Olen kuullut monen kertoneen, että vaikeiden asioiden käsittelyssä neule- tai muunkin käsityön tekeminen on tosi hyvää. ajatukset kulkee paremmin kun kädet käy! Oikein hyvää viikkoa sinulle ja voi hyvin! Niin, siitä sateesta vielä, täällä oli ihan kauheeta satamista ja osissa kaupunkia ihan tulvia. Meillä onneksi ojat vetää kun asutaan maalla.

sirkkis kirjoitti...

Vaikka asunki niin lähellä sinua, säästyimme pahimmalta möräkältä. Kauniin huivin olet neulonut.

TeSa kirjoitti...

Kaunis huivi, muistoja täynnä.

jansku kirjoitti...

eittäin kaunis huivi, käsityö on niin hyvää terapiaa surulle ja kaikelle mielipahalle... otan osaa suruusi . Jaksamisia toivottelen täältä lounaishämeestä..

Sirkka kirjoitti...

Lämmin osantotto. Näin huivin keskeneräisenä viime viikolla ja nyt se on jo valmis. Surusta huolimatta olet tehnyt sen nopeasti.

Anneli kirjoitti...

Todella kaunis huivi !

Seijasisko kirjoitti...

Osanottoni suruun. Kaunis suruhuivi.

Sipi kirjoitti...

Osanottoni vielä Heleena!

Huivistasi tuli todella kaunis, itselläni on samaa oroa puikoilla, ohutta ja ihanaa huivilankaa.

Terveiset sinulle myös Kuopiosta, meille sattui aivan ihanat ilmat, oli todella helteiset lomapäivät :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Otan osaa minäkin. Kyllä onkin kaunis ohuesta langasta neulottuna. Meilläkin satoi aivan kaatamalla, rakeitakin välillä, ja sähkötkin olivat melkein 4 tuntia poikki, onneksi eivät kauempaa. En muista, että koskaan olisi elämäni aikana niin paljon vettä tullut. Kaivovesikin meni pintavedestä pilalle. Onneksi saadaan naapurin kaivosta juomavettä.

Rippa kirjoitti...

Lämmin osanotto. Kaunis huivi on muistojen huivi. Käsityö on oiva keino käsitellä surua.

Matleena kirjoitti...

Osanottoni suruusi ja rutistushalillinen lohdutusta sinulle, Heleena.