torstai 5. toukokuuta 2011

Vihdoin

ja aivan salaa pääsiäisen aikaan parhaimmilleen avasi kukkansa  kliivia. Tämä kukka on kulkenut matkassani kymmeniä vuosia. Tunnustan tässä kaikille, vaikka ette uskokkaan,että nyt kukkii ensi kerran. Monesti on ollut mielessä heivata jonnekin, mutta miten sitä näin uskollisen voi hylätä. Olen uhkaillut unohtaa syksyllä pihalle. Justiin vasta luin, että kliivia tykkää olla myöhään ulkona.
Parhaimmillaan kukkia oli liki 20 ja kukka on saanut olla omalla paikallaan  yläkerran luoteis- pohjoissuuntaan olevan ikkunan lähettyvillä viileähkössä ja niukalla kastelulla.
   Touhukasta loppuviikkoa!

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Onpa kauniit kukat! Kai ne pätee nämä yleiset kasvatusmetodit myös kukkien kohdalla, eli uhkailu, kiristys ja lahjonta! =D

Sirkka kirjoitti...

Ihanat kukat kliiviassasi! Minunkin kliiviani on kukkinut vain muutamia kertoja. Sen taimi on vuodelta 1979.

vekki kirjoitti...

Tosi kaunis! Minun kliivia innostui lisääntymään ja lopulta niitä olikin kymmenen, kun en raskinut heittää pois ja ystävät eivät enää halunneet.

Matleena kirjoitti...

Kliivia kukinto onkin tosi kaunis! Minun yksilöni taitaa olla parikymppinen ja on tosi ahkera kukkimaan (joka vuosi kaksi, joskus jopa kolme kukkavartta) ja joka kerta jaksan ihailla sitä kovasti. Meillä se on kesät talvet olohuoneessa ja niukalla kastelulla.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Sain viime kesänä Äidiltä kliivian. Laitettuaan sen uusiin multiin Äiti oli siirtänyt kukan ulos odottamaan seuraavaa vierailuani - ja kukka alkoi heti kukkia!
Tuotuani sen (viikkojen päästä) kotiin, jätin ruukun yhä pihaan ja kukka sen kuin jatkoi kukkimistaan. Kuihtui vasta, kun siirsin ruukun sisään ennen syysmyrskyjä.

Anneli kirjoitti...

Ihana !
Kun olin pieni, niin meillä oli kotona tuollainen.
Onhan se kasvi vihreänäkin ihan nätti, älä vaan pois heitä :)

sirkkis kirjoitti...

Voi ihana. Minusta tuo Kliivin-kukka on tosi kaunis. En itse ole koskaan saanut sitä kukkimaan ja niin joutui roskiin.

Hilkka kirjoitti...

Niin kauniit kukat, minullekin tuttu lapsuudesta.
Mukavia muistoja vanhat valokuvat.

intsu kirjoitti...

Kyllähän on viehättävä ja hurmaava kukka. Vaikka se nyt eka kerran kukkisikin,niin silti kyllä sulla on viherpeukalokin!

Päivikki kirjoitti...

Miullakin on Kliivia, jota yritin saada kukkimaan vuosikausia ennen kuin onnistuin. Nyt se on täynnä kukkavanoja, on jo kukkinut helmikuusta saakka. Miun niksit on viedä se ulos koko kesäksi ja tuoda sisälle vasta yöpakkasten alettua. Ennen kuin tuon sen sisälle, revin siitä runsaasti lehtiä pois, niin että se näyttää aika kynityltä. Näillä keinoilla miun kliivia on ruvennut kukkimaan.

Äipän touhut kirjoitti...

Kaunis kukka. Ihanan hempeän värisen huivin olet neulonut. Hyvää äitienpäivää!