lauantai 23. huhtikuuta 2011

Odotetut

ensimmäiset sinivuokot avautuivat eilen, siis päivää myöhemmin kuin edellisvuonna, mutta samana päivänä kuin  2009. Vielä runsas viikko sitten oli koko talven kolaamaani lunta paksulti päällä.
Nämä ovat lähtöisin Lempäälästä, tämän talon rakentajapuolison lapsuusmaisemista. Hän vaali näitä rakkaudella ja jatkamme perinnettä. Viemme muutaman kukan kukan haudalle hänen syntymän satavuotispäivän muistoksi.

Trullit ovat käyneet ja saaneet palkkansa. Illalla suunnataan lähellä olevalle koululle pääsiääsvalakialle, perinne, jota muualla Suomessa ei luultavasti tunneta lainkaan.

Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

6 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Kaunista lankalauantaita ja ihania sinivuokkoja.Trulleja on käynyt ja minäkin meen pääsiäisvalkeeta kattomaan illalla tuohon lähelle.

Mammutti kirjoitti...

Ihannia sinivuokkoja! Eilen löysin pihastamme pienen pieniä valkovuokon alkuja. Kyllä levät etenee nopeasta..

Anonyymi kirjoitti...

Ihania sinivuokkoja :)

Päivikki kirjoitti...

Sinivuokkoja! Niitä ei täällä ole, mutta lapsuudenkotini (Parikkala) ympärillä oleva lehtometsä on niitä sinisenään. Ensi viikonloppuna sitten pääsen niitä ihailemaan.

Miun kummitäti oli Pohjanmaalta kotoisin ja muistan, että kerran olen hänen luonaan lapsena ollut pääsiäiskokolla. Muuten en sellaisesta mitään tietäisikään.

Sari kirjoitti...

Voi kuinka suloisia! Itse olen vasta nähnyt leskenlehtiä, tosin viime päivinä ei ole oikein ehtinyt edes kiinnittää luontoon huomiota.. Mukavaa pääsiäistä!

Sude kirjoitti...

Meilläkin oli eilen pensaan suojaan noussut muutama sinivuokko. Siili möngersi toissa yönä pihassa ja eilen nähtiin ensimmäinen iloisesti hyppelevä sammakko. Se on sitten kevät!
Trullit juoksee täällä Keski-Suomessa jo viikkoa aikaisemmin, mutta meille ei eksynyt yhtään, vaikka olin varannut monta suklaamunaa. Taitavat jo tietää, ettei meiltä saa rahaa, munia vain :)Täälläpäin ovat käyneet vähän ahneiksi, eivätkä tahdo haluta kuin kolikoita vain, ikävää :( Toiset on puhuneet samaa.