lauantai 24. lokakuuta 2009

Kahvipusseista

on moneksi, tiedetään. Olen kerännyt vuosia kahvipusseja ja saanut lähipiiriltä ja ystäviltä. Kiitos Teille kaikille!
Vihdoin saatiin Kansalaisopistolle tästä materiaalista kurssi kassin tai korin tekijöille. Suosio oli valtava. Osaako joku kertoa, miksi tällainen tekeminen kiinnostaa aikana, jolloin kaupasta saa kaikkea, mitä ikinä keksii haluta?
Tähän kassiin kului aikaa 10,5 tuntia kurssiaikaa ja sen lisäksi ainakin 2 täyttä päivää kotona pussien pesemiseen ja kuivatteluun, saumojen aukomiseen, mittailuun sekä palojen leikkaamiseen tarkasti oikean kokoisiksi. Kulta Katriina kahvipusseja kulutin 97 kappaletta.
Tämä on käynyt jo Prismassa ensivisiitillä. Hyvä ja kätevä.
Olen oikein tyytyväinen!

11 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Siisti kassi, kyllä tuolla kelpaa käydä muuallakin kuin kaupassa. Meidän poika muuten kuljettaa kahvikassissa karatepukuaan ;)
Olisko kassin salaisuus siinä, että suomalaiset niin rakastavat kahvia, ittetehtyä ja usein sitä vaivannäköäkin ;)
Minua viehättää erityisesti kassit, joissa on ripaus kultaa :)

Äipän touhut kirjoitti...

Kivannäköisen kassin olet tehnyt. Piti jo kysymän kuinka monta pussia menne yhteen kassiin, mutta sinä kerroit sen jo. Minäkin keräilen kahvipusseja ja ajatuksena on tehdä kassi, kun on pusseja tarpeeksi. Nuoruudessa tein tuohitöitä, joten taito pitäisi olla jossain takaraivossa ?!!?

Matleena kirjoitti...

Hyvän näköinen ja mallinen kassi! ;) Sitä minä vain ihmettelen, miksi ne pussit täytyy pestä. :o Minäkin olen "kurssit käynyt" eikä siellä puhuttu mitään pussien pesusta. Viimeiset kahvin rippeet putoilivat lattialle tai syliin ja ihana kahvin tuoksu leijaili ympärillämme kurssin ajan. ;D

intsu kirjoitti...

Hieno on kassi.Aika suuritöinenkin,kun ensin pitää kaikki ne valmistelut keräämisestä lähtien ennenkuin pääsee varsinasen kassin tekemiseen. Kyllä sä olet niin monitaituri käsitöiden teossa!

Marleena kirjoitti...

Hieno kassi. On tosi kätevä kauppakassina.
Olen saanut tuollaisen Juhlamokka-kassin lahjaksi. Tykkään lastata siihen kaupassa maito,mehu-yms.tölkit ja viili- ja sen sellaiset purkit. Pysyvät hyvin pystyssä ;-D
Itse en ole tehnyt kasseja, mutta kerään pusseja ystävämme äidille, joka niillä askartelee :-D
Kiva tuo Matleenan kommentti pesemättömistä pusseista!

Tiitsa kirjoitti...

Ei meilläkään pusseja pestä, suuremmat porot vaan siivotaan pois. Kahvintuoksuisena kassit jatkavat elämäänsä.
Uskomatonta tämä kahvipussimania kyllä on. Hienoa että niitä kerätään ja uudelleen käytetään.
Olet todella monitaitoinen ja sinulla näkyy olevan aivan ihanan värinen kissa, vai onko niitä useampikin?

Rippa kirjoitti...

Hieno kassi. Kaikkea tosiaan saa kaupasta ehkä siinä se juju onkin kun kaikki on liian valmista. Käsillä tekeminen on ihanaa ja kun saa vielä valmistakin niinkuin sinä olet taitava ja ahkera.

Kaisa kirjoitti...

Voi kuinka upea! Kai se on niin, että kaupasta saa sitä mitä muillakin on - mutta esimerkiksi tuollaisia kasseja sieltä ei saa. :)

Malli45 kirjoitti...

Hieno siitä tuli! On näissä työtäkin. Ostamani korin pusseja ei ole pesty, niin kahvi tuoksuu edelleen.
Hauskaa oli ja on vielä perjantainakin! ;)

Heleena kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Olihan kassin tekeminen työlästä, mutta hauskaakin kaikkine eri vaiheineen. Taitteleminen otti alkuun kovasti hartioihin. Luulen opettajamme halunneen pussit pestyinä vain siksi, ettei kahvin muruset riko herkkiä koneita. Kotona kokeilen pesemättömistä pusseista. Kurssimme jatkuu vielä, mutta mitä syntyy.....

Sipi kirjoitti...

Vautsi 97 pussia :o Mahoton määrä ja valtava työmaa, mutta tulos on kyllä upea ja varmasti siten myös vaivan arvoinen! Kyllä tuolla passaa tavaroita kantaa ihan missä vain :)