maanantai 4. toukokuuta 2009

Ensimmäinen

tekemäni nukke, jota pidän nukentekoharrastukseni alkuna, on tämä Eeva-Stiina. Kummipoijan pikkusiskoolle joululahjaksi tekemäni nukke täyttänee ensi jouluna 9 vuotta. Tein itselleni samanlaisen, kun lankoja jäi jäljelle. Nukke on kudottu puuvillalangoista. Vartalo-osa on valkoinen, niinkuin olisi alusasu päällä ja muuten ihonvärinen. Malli oli jossain lehdessä (ehkä Kotiliesi). Pikkuveljeni sen löysi ja käski tehdä sellaasen. Naamaosassa on muovimaski (ohjeessa käskettiin hakea askastelukaupasta) alla. Silloin en vielä tiennyt Sveitsinnukeista mitään moneen vuoteen. Tukka on puretusta villalangasta. Mekko on haarukkapitsiä, kun harjoittelin sen tekoa ikivanhasta langasta, tyyliin "ei tullut muuta". Huivi on ohuemmasta langasta myös haarukkapitsiä. Mekon alla on alusmekko prodyyripitsikankaasta. Pitsisukat kudoin merkkauslangasta.


Tildan tein valmiista materiaalipaketista "Country Girl" lähes ohjeiden mukaan. Mekon ja essun helmoja en ruvennut sotkemaan.

4 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Oi,kyllä sulla noita ihania,hienoja,hellyttäviä nukkeja piisaa!

Matleena kirjoitti...

On noita sinun nukkejasi lysti katsella täällä, kun ne ovat niin somia! :)
Ei sinulla satu olemaan enää tallessa se ohje, jolla neuloit tuon ekan nukkesi? Minä olen mietiskellyt nuken tekoa sellaiselle parivuotiaalle ja tuolla ohjeella voisi ehkä kropan tehdä.

Heleena kirjoitti...

Näitä nukkeja mulla piisaa ja esittelen täällä vähitellen.
Ohje on hyvässä tallessa ja ilmoittelen kun löytyy.

Palaga kirjoitti...

Löysin tänne Mallin tykyt blogista. Olen innolla lukenut teidän Lontoon matkastanne ja katsellut sinun ihania käsitöitäsi!