lauantai 25. huhtikuuta 2009

Huhtikuun viimeinen lauantai

om ollut yllättävän lämmin. Meillä näytti mittari parhaimmillaan 22 astetta, mutta siinä lienee pari astetta auringon lämmittämän huopakaton ansiota. Aamupäivä kului Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubin tapaamisessa kymmenkunnan harrastajan voimin. Monenlaisia ihania töitä oli tekeillä mm. hurmaavia käpypitsiliinoja (harmi, kun en tajunnut kuvata) ja paljon muuta.


Kotona piha vajan eteläseinustalla on ollut pinossa takkapuita. Olen peitellyt hupenevaa pinoa pressulla ja vanhoilla naulaisilla laudoilla. Suunnittelin laittavani loput puut parempaan järjestykseen, mutta sielläpä odotti yllätys. Fasaani oli saanut pressuun kuopan ja muninut 7 munaa muutaman höyhenen ja roskan sekaan. Kärräsin tänään haravointijätteitä ja talven törröttäjiä kompostiin monta kottikärrykuormaa aivan pesän vierestä, mutta ei se häirinnyt hautojaa. Sen sinivuokon, jota kuvasin, oli jo joku (fasaani varmaan) syönyt, mutta uusia on puhjennut ainakin kymmenen. Sanotaan, että fanaanin ääni on hirveä, mutta meillä ne on äänettömiä vai enkö enää kuule?


Ostin Kotiliesilehden Tee itse-ideoiden ja hinnan ( 2,90 ) takia. Tässä Netta ehti ensin vallata uuden lehden ja "mässyttää" siis imee peukkua.

3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Voi, sinulla onkin sitten omaan pihaan tiedossa "perheenlisäystä"! ;D Mukavaa seurattavaa siis tiedossa!

Sipi kirjoitti...

Meillä ne fasaanit "kiekuu joka aamu makuuhuoneen ikkunan alla, on se kyllä kamala ääni herätä! Hautova lintu osaa ilmeisesti olla hiljakseen ettei tule huomatuksi :)

Kiva oli käydä pitkästä aikaa Kauhavalla ja näyttelyissäkin, kiitos vaan taas hyvästä kyydistä :)

Tyttösellä onneksi tänään oli jo kuume laskussa, keuhkokuume nyt toivottavasti selätetty.

Malli45 kirjoitti...

Luulisin, että ne kukoot vaan kiekuu. Ruokin 20-25 fasaania talvisin Jussin tuvalla eikä ne juuri kiekuile, vaikka on lähes 10 kukkoa. Jos niiden tarvitsee kerjätä, silloin kiekuvat. Oletko nähnyt kukon pöyhistelevän naaraalle; on se komea?! Mitähän kissat tykkäävät, kun poikaset alkavat liikkua?